Ingenieurs zijn overal en veranderen de wereld

Voor een ingenieur is een technisch netwerk belangrijk. Vakkennis bijhouden, expertise verder ontwikkelen en goed op de hoogte blijven door contacten met andere ingenieurs.

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) is de beroepsvereniging van ingenieurs en biedt het grootste ingenieursnetwerk van Nederland. Meer dan 20.000 ingenieurs hebben inmiddels de waarde hiervan ontdekt en zijn lid geworden van KIVI. Want door direct contact te kunnen leggen met andere leden verschaft je je toegang tot allerlei verschillende bedrijfstakken, van aerospace tot waterbeheer, en diverse functieniveaus: van projectmanager tot CEO en wetenschapper.

Niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland. Dat biedt niet alleen perspectieven binnen uw eigen vakgebied, maar is ook goed voor het verdere verloop van uw carrière. Daarnaast biedt KIVI directe ondersteuning door coaching en bij projecten, en een groot aantal interessante bijeenkomsten en activiteiten.

Activiteiten
     
27-05-2015   Excursie: Windpark Noordoostpolder
    Europa's koploper in de modernste windmolentechniek
27-05-2015   Excursie: Gebouw Ministerie van Defensie, Den Haag
    Het gebouw van het Ministerie van Defensie is niet één gebouw. Het karakteristieke pand aan het plein stamt uit 1746 herbergde oorspronkelijk een herensociëteit.
27-05-2015   Lezing: Jaarvergadering met twee lezingen
    De Algemene Ledenvergadering zal worden omlijst door twee interessante lezingen rond de elektriciteitsvoorziening in Europa en de gebruikerservaringen met "Slimme netten".
27-05-2015   Workshop: 3D Printen bij FabLab
    Introductie en kans om zelf aan de slag te gaan!
27-05-2015   Excursie: Bezoek NXP Nijmegen
    We gaan op bezoek bij de chipfabrikant NXP
27-05-2015   Activiteit: Bunker Museum IJmuiden
    Als stille getuigen liggen ze verspreid in het duingebied rond IJmuiden: Duitse bunkers.. Wij krijgen een exclusief kijkje achter de schermen
27-05-2015   Workshop: Stoomcursus Root Cause Analysis
    Stoomcursus Root Cause Analysis toepassen
27-05-2015   Bijeenkomst: Sneller communiceren met smartphones
    Tevens uitreiking Vederprijs 2014.
 
Zoeken:
Lintjes voor KIVI-leden

Ook dit jaar hebben leden van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, ter gelegenheid van Koningsdag 2015, een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Wij feliciteren: prof. dr. ir. P.M. van Eijkelenburg-Sarro, prof. dr. ir. A.W. Heemink, ir. J. Roodenburg, prof. dr. ir. J.M. Thijssen.
 

Kick-off bijeenkomst KIVI-leerstoel Big Data Science

Op 10 juni vindt in het KIVI-gebouw in Den Haag de kick-off bijeenkomst plaats van de KIVI-leerstoel Big Data Science. Tijdens dit symposium geeft prof. dr. ir. Geert-Jan Houben, die als hoogleraar de KIVI-leerstoel bekleedt, inzicht in de ontwikkelingen op het vakgebied Big Data Science en schetst hij de betekenis ervan voor de maatschappij en voor de ingenieurswetenschappen. Daarnaast worden de onderwerpen Scalable High Performance Systems, Crowdsourcing in Enterprise Environments en Acceleration of Personalized Medicine Applications uitgelicht.
 

 

 

Follow KIVI on:

http://www.kiviniria.net/media/banners/2011/LinkedIn_Logo25px.jpg http://www.kiviniria.net/media/banners/2011/t_logo-b25p.jpg http://www.kiviniria.net/media/banners/2011/f_logo25p.jpg