Ingenieurs zijn overal en veranderen de wereld

Voor een ingenieur is een technisch netwerk belangrijk. Vakkennis bijhouden, expertise verder ontwikkelen en goed op de hoogte blijven door contacten met andere ingenieurs.

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) is de beroepsvereniging van ingenieurs en biedt het grootste ingenieursnetwerk van Nederland. Meer dan 20.000 ingenieurs hebben inmiddels de waarde hiervan ontdekt en zijn lid geworden van KIVI. Want door direct contact te kunnen leggen met andere leden verschaft je je toegang tot allerlei verschillende bedrijfstakken, van aerospace tot waterbeheer, en diverse functieniveaus: van projectmanager tot CEO en wetenschapper.

Niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland. Dat biedt niet alleen perspectieven binnen uw eigen vakgebied, maar is ook goed voor het verdere verloop van uw carrière. Daarnaast biedt KIVI directe ondersteuning door coaching en bij projecten, en een groot aantal interessante bijeenkomsten en activiteiten.

Activiteiten
     
25-08-2015   Tweede KIVI Golfdag
    Tweede algemene KIVI Golfdag!
27-08-2015   Bedrijfsbezoek: Onderzoek omloopriolen sluizen IJmuiden
    Bezoek aan proef opstelling onderzoek omloopriolen voor sluizen IJmuiden
29-08-2015   Excursie: Rondleiding Schark groeveENCI Maastricht
    Rondleiding in de ENCI-groeve en groeve Schark
31-08-2015   Seminar: Anti piraterij en zeeroof
    Piraterij en zeeroof zijn rondom Afrika een blijvend probleem. Bewapende beveiligingsteams zijn niet de enige oplossing. Diverse technische middelen kunnen ook helpen
04-09-2015   EWB network drinks
    Drink and network with Engineers without Borders
07-09-2015   Seminar: Multimediawedstrijd-Space Is The Future
    Inspiratiebijeenkomt voor de 2015 editie van Secure Your Future. Dit jaar in het teken van de ruimtevaart. Hoe kun je met satelliet informatie Nederland veiliger maken.
09-09-2015   Symposium: Medische Technologie en Risicobeheer
    Tijdens dit symposium wordt het risicobeheer in de medische technologie in een aantal presentaties toegelicht.
09-09-2015   Lezing: Is duurzame energie een utopie?
    Is duurzame energie een utopie? Tussen kernenergie en de opwarming van de aarde, lezing door Maarten Verkerk in het kader van het thema "De filosofie van duurzaamheid".
 
Zoeken:
Kick-off KIVI-leerstoel Big Data Science

Op woensdag 10 juni hebben Micaela dos Ramos, directeur van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) en prof. dr. ir. Geert-Jan Houben, hoogleraar van de KIVI-leerstoel, het startsein van de KIVI-leerstoel Big Data Science gegeven. De leerstoel, die een verbinding legt tussen wetenschappelijk onderzoek op de TU Delft en ingenieurs in de beroepspraktijk, is tijdens het kick-off symposium in Den Haag van start gegaan.
 

KIVI Golfdag op 25 augustus 2015

Na het succes van de eerste KIVI golfdag vorig jaar nodigen wij u graag uit voor de tweede KIVI Golfdag op dinsdag 25 augustus 2015. De KIVI Golfdag zal dit jaar plaatsvinden op de zeer fraaie baan van De Scherpenbergh in Lieren.

Het belooft een sportieve dag te worden met aansluitend het gezamenlijke diner in het uitstekende restaurant van het clubhuis. Geen ervaring met golfen, geen probleem je kunt ook uitsluitend aan het diner deelnemen!

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

 

Opvolger KIVI-president 2016

Het transitieproces van KIVI is succesvol ingezet door de huidige president Martin van Pernis. In juni 2016 loopt zijn statutaire termijn af. Om het ingezette transitieproces te continueren, zijn wij op zoek naar een opvolger. De nieuwe president vormt de verbindende factor tussen de generaties die de vereniging rijk is en tussen het bureau, het hoofdbestuur en de ledenraad. Daarnaast is een uitgebreid netwerk van belang, om zo de positionering van KIVI te versterken.

 

 

Follow KIVI on:

http://www.kiviniria.net/media/banners/2011/LinkedIn_Logo25px.jpg http://www.kiviniria.net/media/banners/2011/t_logo-b25p.jpg http://www.kiviniria.net/media/banners/2011/f_logo25p.jpg