Ingenieurs zijn overal en veranderen de wereld

Voor een ingenieur is een technisch netwerk belangrijk. Vakkennis bijhouden, expertise verder ontwikkelen en goed op de hoogte blijven door contacten met andere ingenieurs.

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) is de beroepsvereniging van ingenieurs en biedt het grootste ingenieursnetwerk van Nederland. Meer dan 20.000 ingenieurs hebben inmiddels de waarde hiervan ontdekt en zijn lid geworden van KIVI. Want door direct contact te kunnen leggen met andere leden verschaft u zich toegang tot allerlei verschillende bedrijfstakken, van aerospace tot waterbeheer, en diverse functieniveaus: van projectmanager tot CEO en wetenschapper.

Niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland. Dat biedt niet alleen perspectieven binnen uw eigen vakgebied, maar is ook goed voor het verdere verloop van uw carrière. Daarnaast biedt KIVI directe ondersteuning door coaching en bij projecten, en een groot aantal interessante bijeenkomsten en activiteiten.

Activiteiten
     
28-02-2015   Excursie: Jaarvergadering + Textielmuseum Tilburg
    Het bestuur van de Regio Zuid roept haar leden op voor dejaarvergadering. Als verleden jaar weer op een bezienswaardigeplaats (te Tilburg).
02-03-2015   Workshop: Anders denken, durven doen met resultaat
    Workshop voor de zelfbewuste ingenieur (M/V) die met zijn eigen toekomst en die van zijn bedrijf bezig is.
02-03-2015   Lezing: Met RFID een efficiŽntere logistiek
    In twee presentaties wordt ingegaan op de technische ontwikkeling rond RFID en een presentatie laat zien op welke manier RFID leidt tot efficiŽntieverbetering in de logistiek.
02-03-2015   Zonnekrachtcentrales + ALV Regio Gelderl
    Het hoe en waarom van Concentrated Solar Power
03-03-2015   Diversen: BIM & de installatietechniek
    Een presentatie door Cofely, over het toepassen van BIM binnen de installatietechniek.
04-03-2015   Facility Management
    Wat is facility management en waarom is vastgoedbeheer zo belangrijk? Wat weet Ultimo dat wij nog niet weten maar wel zouden moeten weten?
04-03-2015   Activiteit: DBFM in de Tweede Coentunnel
    DBFM (Design Build, Finance and Maintance) en life cycle onderhoud in de Tweede Coentunnel
04-03-2015   Activiteit: Lezing Energieprijzen en ALV Noord
    Lezing Energietransitie: het licht aanhouden voor een redelijke prijs en ALV Regio Noord
 
Zoeken:
Ingenieurs aan zet tijdens de waterschapsverkiezingen

Op 18 maart vinden de waterschapsverkiezingen plaats. Ook dit jaar zijn er weer ingenieurs die zich verkiesbaar stellen en zich daarmee willen inzetten voor het maatschappelijk belang. In De Ingenieur van maart kan je een lang artikel lezen over de waterschapsverkiezingen en komen ingenieurs aan het woord over de problematiek binnen de verschillende waterschappen. Ben je benieuwd welke ingenieurs er bij jouw waterschap verkiesbaar zijn?
 

Maarten Steinbuch wint KIVI Academic Society Award

KIVI reikt op 18 maart tijdens de Dag van de Ingenieur de Academic Society Award uit aan prof. dr. ir Maarten Steinbuch, hoogleraar Systeem- en Regeltechniek aan de TU Eindhoven. Steinbuch wint deze prijs vanwege de zeer aansprekende wijze waarop hij de verbinding weet te leggen tussen wetenschap en maatschappij. Het is dit jaar voor het eerst dat de award wordt uitgereikt.
 

Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking Prins Friso Ingenieursprijs

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs reikt op 18 maart de eerste Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar, in bijzijn van Prinses Beatrix en Prinses Mabel. De finalisten zijn ir. Gijs van den Boomen, ir. Allard van Hoeken MBA en dr. ir. Yvo Saanen. De prijs wordt uitgereikt op de Universiteit Twente in Enschede.
 

Stem op jouw Ingenieur van het Jaar!

Heb jij je stem al uitgebracht voor jouw Ingenieur van het Jaar 2015? Je kan kiezen uit de drie finalisten: ir. Gijs van den Boomen, Directeur KuiperCompagnons, ir. Allard van Hoeken MBA, Head of New Energy Bluewater Energy Services, en dr. ir. Yvo Saanen, Managing Director TBA. Op 18 maart wordt tijdens de Dag van de Ingenieur door een vakjury en publieksstemming bepaald wie er de Ingenieur van het Jaar  wordt en de eerste Prins Friso Ingenieursprijs in de wacht sleept. Stemmen kan op www.dagvandeingenieur.nl.
 

 

 

Follow KIVI on:

http://www.kiviniria.net/media/banners/2011/LinkedIn_Logo25px.jpg http://www.kiviniria.net/media/banners/2011/t_logo-b25p.jpg http://www.kiviniria.net/media/banners/2011/f_logo25p.jpg