Ingenieurs zijn overal en veranderen de wereld

Voor een ingenieur is een technisch netwerk belangrijk. Vakkennis bijhouden, expertise verder ontwikkelen en goed op de hoogte blijven door contacten met andere ingenieurs.

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) is de beroepsvereniging van ingenieurs en biedt het grootste ingenieursnetwerk van Nederland. Meer dan 20.000 ingenieurs hebben inmiddels de waarde hiervan ontdekt en zijn lid geworden van KIVI. Want door direct contact te kunnen leggen met andere leden verschaft u zich toegang tot allerlei verschillende bedrijfstakken, van aerospace tot waterbeheer, en diverse functieniveaus: van projectmanager tot CEO en wetenschapper.

Niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland. Dat biedt niet alleen perspectieven binnen uw eigen vakgebied, maar is ook goed voor het verdere verloop van uw carrière. Daarnaast biedt KIVI directe ondersteuning door coaching en bij projecten, en een groot aantal interessante bijeenkomsten en activiteiten.

Activiteiten
     
24-04-2014   Verilabs forensisch congres
    De forensische wetenschap omvat meer dan men in de eerste instantie denkt. Naast het bekende DNA-onderzoek wordt ook ballistisch onderzoek, toxicologie, cybercrime en meer
24-04-2014   Lezing: Kabelvervanging Tuibrug
    Lunchlezing van Arup over de kabelvervanging van de brug over de Ewijk. Gratis lunch!
24-04-2014   College: From the fall of the Wall to Afghanistan
    Lecture at the Eindhoven University of Technology by former Minister of Defence Eimert van Middelkoop
24-04-2014   Lezing: Solar-PV 2050 Power Lab, deel 2
    "Is een Nederlands, 100% duurzaam elektriciteitssysteem met vooral Solar-PV energie haalbaar in 2050?"
25-04-2014   Activiteit: Bezoek nieuw Stationsgebied Utrecht
    Toelichting op het project en buitenrondleiding
25-04-2014   Bedrijfsbezoek: Infoversum Groningen, modern 3D theater
    Nieuwbouw Infoversum: een inkijk in de techniek van een modern 3D Theater
29-04-2014   Van afvalwater naar nieuwe grondstoffen
    met workshops over NutriŽnten, Bioplastics en Cellulose
29-04-2014   Lezing: Bitcoins & other alternative currencies
    During this lunch lecture, Bitcoin specialist Patrick Savalle, will talk about alternative currencies, how they work and how you can use them.
 
Zoeken:
Marijn Ufkes wint Kooy prijs 2014

Ir. Marijn Ufkes heeft met zijn Master of Science thesis ‘Isolator-free Power Amplifiers for Phased Arrays’ de Prof. Johan Kooy Afstudeerprijs 2014 gewonnen. Deze prijs werd op 9 april uitgereikt door ing. Martin van Pernis, President van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, tijdens het Kooy symposium bij het Defensie Evenementencentrum in Amsterdam.

Ingenieur van het Jaar veel in het nieuws
Over gebrek aan publiciteit heeft Karianne Lindenhovius, de kersverse Ingenieur van het Jaar, niet te klagen. De visie van de innovatiemanager van Pontes Medical in het UMC Utrecht was zowel op Radio 1 te luisteren als in het Financieele Dagblad en het Algemeen Dagblad lezen. 
 

http://www.kiviniria.net/media/banners/2009/nieuwsbrief.gif http://www.kiviniria.net/media/banners/2009/Aanmelden.gif

 

Follow KIVI on:

http://www.kiviniria.net/media/banners/2011/LinkedIn_Logo25px.jpg http://www.kiviniria.net/media/banners/2011/t_logo-b25p.jpg http://www.kiviniria.net/media/banners/2011/f_logo25p.jpg