Ingenieurs zijn overal en veranderen de wereld

Voor een ingenieur is een technisch netwerk belangrijk. Vakkennis bijhouden, expertise verder ontwikkelen en goed op de hoogte blijven door contacten met andere ingenieurs.

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) is de beroepsvereniging van ingenieurs en biedt het grootste ingenieursnetwerk van Nederland. Meer dan 20.000 ingenieurs hebben inmiddels de waarde hiervan ontdekt en zijn lid geworden van KIVI. Want door direct contact te kunnen leggen met andere leden verschaft u zich toegang tot allerlei verschillende bedrijfstakken, van aerospace tot waterbeheer, en diverse functieniveaus: van projectmanager tot CEO en wetenschapper.

Niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland. Dat biedt niet alleen perspectieven binnen uw eigen vakgebied, maar is ook goed voor het verdere verloop van uw carrière. Daarnaast biedt KIVI directe ondersteuning door coaching en bij projecten, en een groot aantal interessante bijeenkomsten en activiteiten.

Activiteiten
     
28-03-2015   Activiteit: GEWIJZIGD: Load Out Gina Krog jacket !!!
    Bekijk de load out van de grootste jacket ooit gemaakt bij Heerema Vlissingen. De jacket is 142 meter hoog en heeft een footprint van 60x60m (maar ligt nu op de zijkant).
29-03-2015   Excursie: Bezoek Philipsmuseum e.o. te Eindhoven
    Museumbezoek met rondleiding en wandeling in de omgeving van het museum. Voldoende gelegenheid tot netwerken. Nadere info volgt
31-03-2015   Activiteit: EIT ICT Labs and Project management
    Networking meeting with two presentations
31-03-2015   Lezing: SEO/SEA (speciaal voor ZZP'ers)
    SEO/SEA: hoe zet u het in voor een beter vindbare website? Deze lezing is speciaal bestemd voor ZZP'ers.
01-04-2015   Bedrijfsbezoek: Fokker Services
    Rondleiding en presentatie van Fokker Servies in de Oude Meer
01-04-2015   Lezing: Panama Kanaal en nwe zeesluis Terneuzen
    Na twee lezingen gaan de sprekers in dialoog met elkaar, waarbij beide sluis-projecten met elkaar vergeleken worden.
01-04-2015   Lezing: 60: Moonshot thinking / ALV
    Moonshot thinking - 10[X] thinking from Google. 60 Lezing Anneke Bakker (Google).
03-04-2015   Activiteit: Jaarvergadering Afdeling Mijnbouw 2015
    Met aansluitend Barbara Borrel
 
Zoeken:
Nieuwe site van De Ingenieur online

Heb jij hem al gezien, de nieuwe site van De Ingenieur? De site staat vol met technieknieuws en bij de dossiers kan je terecht voor de achtergronden bij het nieuws. Zo lees je nu ook gemakkelijk op je telefoon of tablet meer over andere de gasbevingen in Groningen. Met de nieuwe site wil de redactie van De Ingenieur nog sneller inspelen op het actuele technieknieuws.
 

Beleef de Dag van de Ingenieur opnieuw

Kon je gisteren niet aanwezig zijn tijdens de Dag van de Ingenieur, of wil je graag teruglezen of kijken wat er gebeurd is? Dat kan onder andere via items op de websites van de NOS en SBS Shownieuws, maar ook de De Telegraaf en Nu.nl  hebben er ruim aandacht aan besteed. In het programma Toekomstmakers, dat aanstaande maandag om 16.20 uur wordt uitgezonden, komt de dag ook ruim aan bod. Op de site van de Dag van de Ingenieur kan je het verslag teruglezen van de dag. Daarop worden ook foto’s geplaats.
 

Allard van Hoeken wint eerste Prins Friso Ingenieursprijs

Ir. Allard van Hoeken MBA (45), Head of New Energy bij Bluewater Energy Services, is vandaag gekozen tot Ingenieur van het Jaar. Van Hoeken ontving de Prins Friso Ingenieursprijs op de Universiteit Twente, in het bijzijn van Prinses Beatrix en Prinses Mabel, uit handen van Martin van Pernis, President van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI). Het instituut kent de prijs jaarlijks toe.
 

Gijs van den Boomen wint publieksprijs Ingenieur van het Jaar

Ir. Gijs van den Boomen (50), directeur bij KuiperCompagnons, kwam op 18 maart tijdens de Dag van de Ingenieur als winnaar naar voren uit de publieksstemming van de Ingenieur van het Jaar verkiezing. Van den Boomen ontving een certificaat uit handen van Martin van Pernis, President van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI). Gijs van den Boomen studeerde in 1988 af als landschapsarchitect aan de Wageningen Universiteit. Sindsdien werkte hij bij verschillende werkgevers op het gebied van stedelijke ontwikkeling en sinds 2008 is hij directeur van KuiperCompagnons. Van den Boomen is bedenker van Sea Spring Cities, een manier om onderzeese zoetwaterbronnen op duurzame en economisch betaalbare wijze toegankelijk te maken.

 

 

Follow KIVI on:

http://www.kiviniria.net/media/banners/2011/LinkedIn_Logo25px.jpg http://www.kiviniria.net/media/banners/2011/t_logo-b25p.jpg http://www.kiviniria.net/media/banners/2011/f_logo25p.jpg