Ingenieurs zijn overal en veranderen de wereld

Voor een ingenieur is een technisch netwerk belangrijk. Vakkennis bijhouden, expertise verder ontwikkelen en goed op de hoogte blijven door contacten met andere ingenieurs.

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) is de beroepsvereniging van ingenieurs en biedt het grootste ingenieursnetwerk van Nederland. Meer dan 20.000 ingenieurs hebben inmiddels de waarde hiervan ontdekt en zijn lid geworden van KIVI. Want door direct contact te kunnen leggen met andere leden verschaft je je toegang tot allerlei verschillende bedrijfstakken, van aerospace tot waterbeheer, en diverse functieniveaus: van projectmanager tot CEO en wetenschapper.

Niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland. Dat biedt niet alleen perspectieven binnen uw eigen vakgebied, maar is ook goed voor het verdere verloop van uw carrière. Daarnaast biedt KIVI directe ondersteuning door coaching en bij projecten, en een groot aantal interessante bijeenkomsten en activiteiten.

Activiteiten
     
31-08-2015   Seminar: Anti piraterij en zeeroof
    Piraterij en zeeroof zijn rondom Afrika een blijvend probleem. Bewapende beveiligingsteams zijn niet de enige oplossing. Diverse technische middelen kunnen ook helpen
02-09-2015   De beleving van constructief glas
    De beleving van...’ is een serie bijeenkomsten waar telkens een materiaal voor het voetlicht komt.
04-09-2015   EWB network drinks
    Drink and network with Engineers without Borders
07-09-2015   Seminar: Multimediawedstrijd-Space Is The Future
    Inspiratiebijeenkomt voor de 2015 editie van Secure Your Future. Dit jaar in het teken van de ruimtevaart. Hoe kun je met satelliet informatie Nederland veiliger maken.
08-09-2015   Lezing: Röntgen instrument voor de ruimtevaart
    Technologie ontwikkelingen voor een - in 2028 te lanceren - röntgen instrument, lezing in combinatie met diner door ir. Sander Kwast (SRON).
09-09-2015   Beton en Funderingen
    'Beton en funderingen, twee gescheiden werelden?'
09-09-2015   Bijeenkomst: Bijeenkomst RBT Werkgroep C&I
    Risico-Beheer en Risico-communicatie: Anticiperen op medisch bepaalde deficieten.
09-09-2015   Bijeenkomst: Bijeenkomst RBT Werkgroep A&O
    Informele risico's; van model naar gereedschap
 
Zoeken:
Specialist gezocht

Regelmatig komt bij ons de vraag binnen naar specialisten om zitting te nemen in een arbitragecommissie bij, vaak internationale, geschillen. Hiervoor is geen juridische kennis vereist, maar wel vakkennis op een specifiek terrein. Het is een boeiende manier om je loopbaan te verrijken, je expertise in te zetten, nieuwe kennis op te doen en je netwerk te vergroten.
 
Op dit moment zijn wij op zoek naar een specialist met expertise op het gebied van productie van biobrandstof. Deze specialist zal zitting nemen in een team van personen met andere expertises, waaronder juridische, in een internationale arbitrage zaak waarbij een fabriek in Oost Europa is betrokken. Geïnteresseerden kunnen zich melden door een e-mail sturen naar Yvonne Gijseman, Yvonne.Gijseman@kivi.nl, met hun cv en beschrijving van zijn/haar specialistische ervaring.
 

Opvolger KIVI-president 2016

Het transitieproces van KIVI is succesvol ingezet door de huidige president Martin van Pernis. In juni 2016 loopt zijn statutaire termijn af. Om het ingezette transitieproces te continueren, zijn wij op zoek naar een opvolger. De nieuwe president vormt de verbindende factor tussen de generaties die de vereniging rijk is en tussen het bureau, het hoofdbestuur en de ledenraad. Daarnaast is een uitgebreid netwerk van belang, om zo de positionering van KIVI te versterken.

 

 

Follow KIVI on:

http://www.kiviniria.net/media/banners/2011/LinkedIn_Logo25px.jpg http://www.kiviniria.net/media/banners/2011/t_logo-b25p.jpg http://www.kiviniria.net/media/banners/2011/f_logo25p.jpg